Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Βασίλης Διαμαντόπουλος - ένας κομμουνιστής


Βασίλης Διαμαντόπουλος
  • «Από τη στιγμή  που είσαι άνθρωπος μέσα σου, είσαι κατ' ανάγκη κομμουνιστής.»
  • «Καλύτερη ζωή των άλλων σημαίνει καλύτερη ζωή δική μας. Είναι συμφέρον προσωπικό να ζεις σε μια καλή κοινωνία.»
  • «Οι περιουσίες είναι κλοπές.» *



  • «Πρέπει να έχουμε ανοιχτά τα μάτια μας, γιατί το κεφάλαιο και ο καπιταλισμός ξέρει πολλά κόλπα.»
  • «Ο κομμουνισμός είναι στέρεος. Κυκλοφορεί μέσα στο ανθρώπινο αίμα. Ο Μαρξ δεν εφεύρε έτσι μια φιλοσοφία, αλλά την άντλησε από την ανθρώπινη πραγματικότητα. Είναι όνειρο ανθρώπινο, όνειρο δικό μας το να υπάρξει μια κοινωνία ελεύθερη και οι άνθρωποι να ζουν με ισότητα και δικαιοσύνη.» *





4 σχόλια:

  1. Αυτές ήτανε μορφές....! όχι κατ' ανάγκη για συμβαίνει να συμφωνώ ιδεολογικά απόλυτα με τις σκέψεις του αλλά για τον "τσαμπουκά" να αφήνει λεύτερες τις κάθε λογής απόψεις του. Δεν καταλάβαινε από "ισορροπίες" και "ακροβασίες".
    Καλό σου βράδυ και συγχαρητήρια για την ποιότητα της δουλειάς σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Διαμαντόπουλος είναι από τους ηθοποιούς που εκτιμάω όπως και άλλοι δηλωμένοι αριστεροί όπως ο Καλλέργης, ο Βασίλης Κολοβός ή ο Καζάκος. Απο κει και πέρα αυτά για τον κομουνισμό μου φαίνονται κάπως παρωχημένα. Έχοντας ως παράδειγμα την περίπτωση δολοφονίας της Ελένης Παπαδάκη, που στην τελική ήταν και συνάδελφός τους, από τους κομουνιστές , δεν μπορώ πλέον να δεχτώ έτσι αβασάνιστα αυτές τις ωραιοποιήσεις. Κάποτε ίσως, τώρα όχι. Στην θεωρία όλα καλά είναι, στις πράξεις όμως? Όταν της αριστεράς της δόθηκαν ευκαιρίες προτίμησε να αμβλύνει τα πνεύματα και να δημιουργεί εχθρούς φαντάσματα. Γιατί ναι "οι περιουσίες είναι κλοπές" το έχουμε βιώσει απόλυτα, δεν σημαίνει όμως πως όποιος έχει κάτι παραπάνω από μένα, είτε κοινωνική τάξη, είτε επιτυχίες είναι κλέφτης, φυσικά αν είναι προσκήμενος στο κόμμα δεν τον πειράζουμε. Γιατί δυστυχώς, η καλύτερη περίπτωση δικαιοσύνης του κομουνισμού στην Ελλάδα τουλάχιστον, είναι η περίπτωση της Παπαδάκη. Από κει και πέρα όλα τα άλλα μου ακούγονται ωραία λόγια και τίποτα παραπάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Ελένη Παπαδάκη ήταν με τις κατοχικές δυνάμεις και αργότερα ενάντια στα Δεκεμβιανά.... ήταν φίλη με αυτούς που σκότωσαν, βασάνισαν κι εξόρισαν χιλιάδες συμπατριώτες σου και όχι κατ' ανάγκη κομμουνιστές...τι τέλος περιμένεις για αυτούς που υποστηρίζουν τον κατακτητή...???μήπως ήθελες να την χαστουκίσουν με τριαντάφυλλα???

      Διαγραφή

Η παράσταση δεν είναι φώτα, δεν είναι σκηνικό,
είναι οι άνθρωποι, εσείς κι εγώ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...