Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Προσκαλέστε αυτή τη θεατρική παράσταση στο σπίτι σας...




Μια παράσταση για σπίτι! Για το δικό σας σπίτι, αφού φτιάχτηκε για να παίζεται στα σπίτια όσων τολμήσουν να προσκαλέσουν και άγνωστους θεατές.
(Επικοινωνήστε με τους συντελεστές εδώ.)





"Δύο φίλοι, απόγονοι τρίτης μεταπολεμικής γενιάς συνειδητοποιούν πως οι παππούδες τους ήταν αντίπαλοι στον Ελληνικό εμφύλιο πόλεμο. Έρχονται αντιμέτωποι με την ιστορία τους. Άραγε τι να έγιναν οι ψυχές τους; Θα σώθηκαν ή όχι. Οι ίδιοι τι θα έπρεπε να κάνουν; Να παραμείνουν εχθροί ή θα μπορούσαν να αποκαταστήσουν την μνήμη και την σωτηρία των προγόνων τους;
Το δίλημμα θα πάρει μέγεθος όταν θα έρθουν αντιμέτωποι με την αληθινή ιστορία ενός φτωχού ιερέα που σε κάποιο ορεινό χωριό της Μολδαβίας αποφασίζει εν καιρώ πολέμου να ενταφιάσει έναν ανώνυμο νεκρό που βρέθηκε αδέσποτος έξω από το νεκροταφείο του χωριού. Τον ενταφιάζει με όλες τις τιμές που αποδίδει η Ορθόδοξη Εκκλησία σε έναν νεκρό χριστιανό. Η πράξη του θα έχει σοβαρές συνέπειες. Ο ιερέας θα κατηγορηθεί για βεβήλωση νεκροταφείου και για μετά θάνατον βιασμό, ενός αλλόθρησκου. Ο νεκρός είναι Εβραίος...




Ο Virgil Georghiou αφηγείται την αληθινή ιστορία του προλετάριου ιερέα πατέρα του. Οι δύο φίλοι που ξεκίνησαν να διαβάζουν από κοινού την ιστορία του Virgil Georghiou τις έντονες ημέρες του Ελληνικού δημοψηφίσματος τον Ιούλιο του 2015, έρχονται αντιμέτωποι με την ηθική του ελέους. Με μεγάλη αμηχανία εντοπίζουν έναν κοινό τόπο για να μνημονεύουν τις ψυχές των παππούδων τους. Το πρόσωπο του άλλου." *




"Όσοι δεν διαθέτουν χώρο να φιλοξενήσουν την “8η ΗΜΕΡΑ” στο σπίτι τους, ή όσοι διστάζουν να φιλοξενηθούν σε ένα άγνωστο σπίτι, μπορούν να παρακολουθήσουν την παράσταση που ταξίδεψε και φιλοξενήθηκε σε 120 νοικοκυριά και σπίτια την περασμένη σεζόν - σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη - σε μια προσαρμοσμένη εκδοχή στο “ Από Μηχανής” θέατρο.
Η παράσταση που φτιάχτηκε αποκλειστικά για σπίτια θα συνεχίσει και φέτος το ταξίδι της, αφού η ανταπόκριση των θεατών είναι πολύ μεγάλη. Πολύς είναι ο κόσμος που επιθυμεί να ανοίξει το σπίτι του για μια θεατρική εμπειρία και να φιλοξενήσει και άγνωστους θεατές.
Υπάρχουν όμως και οι θεατρόφιλοι που δεν έχουν μάθει έτσι. Γι αυτό το λόγο “Η 8η ΗΜΕΡΑ” φιλοξενείται από το “ Από Μηχανής” θέατρο, κάθε Κυριακή στη μία το μεσημέρι.
Η παράσταση προσαρμόζεται και παρουσιάζεται σε μια πιο “κανονική” εκδοχή που σε παροτρίνει να την απολαύσεις μετά και στο σπίτι σου.
Πρώτη παράσταση Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου." *

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η παράσταση δεν είναι φώτα, δεν είναι σκηνικό,
είναι οι άνθρωποι, εσείς κι εγώ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...