Κυριακή, 14 Δεκεμβρίου 2014

Βρικόλακες του Ίψεν στο θέατρο Διθύραμβος


"Το θέατρο Διθύραμβος θα παρουσιάσει φέτος τον χειμώνα το εμβληματικό έργο του μεγάλου Νορβηγού δραματουργού Ερρίκου Ίψεν,  Βρικόλακες.

Οι Βρικόλακες, είναι ό,τι σάπιο, σκουριασμένο και υποκριτικό δυναστεύει τους εαυτούς μας αλλά και την κοινωνία μας. Είναι η εμμονή στη διατήρηση των προσχημάτων, της ηθικολογίας αλλά και της φήμης (της εικόνας θα λέγαμε σήμερα), που με μαθηματική ακρίβεια καταλήγουν στο ψέμα και την υποκρισία. 
Και ταυτόχρονα επιτρέπουν στην κοινωνία και την κοινή γνώμη, να εισβάλουν στην προσωπική μας ζωή, με αποτέλεσμα να ζούμε τη ζωή των «άλλων» και όχι τη δική μας.
Οι Βρικόλακες είναι τα φαντάσματα του καθήκοντος, του χρέους και των πρέπει, που προκύπτουν είτε από θρησκευτικές ενοχές είτε από  κοινωνικές φοβίες, και στοιχειώνουν κάθε σχέση της ζωής μας. Είναι αυτό που θα κληρονομήσει η νέα γενιά από την προηγούμενη.
Όμως ο ελεύθερος άνθρωπος, μάχεται για την αλήθεια. Όταν όμως έχεις συνηθίσει να ζεις τόσα χρόνια στο σκοτάδι και συναντήσεις την αλήθεια καταπρόσωπο, το φως είναι εκτυφλωτικό. Και τότε γίνεται αμφίβολο αν αυτό το φως θα σε φωτίσει ή θα σε τυφλώσει.
Η σκηνοθεσία και η σκηνική απόδοση, είναι της Έφης Νιχωρίτη, η οποία ερμηνεύει και τον ρόλο της κας Άλβινγκ. Στον ρόλο του πάστορα Μάντερς ο Τάσος Ράπτης. Όσβαλντ ο Σάββας Πετρίδης,  Έγκστραντ ο Γιώργος Μπιζμπιρούλιας, και Ρεγγίνα η Αγγελική Γιαννοπούλου.
Σκηνικά – κοστούμια Φαίη Μιχαήλ.  Tη μουσική επιμέλεια υπογράφει η Δήμητρα Μαστορίδου και τους φωτισμούς η Letta  Glans.

Οι παραστάσεις θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου και θα δίνονται κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 9μμ και κάθε Κυριακή στις 8μμ στο Θέατρο Διθύραμβος στο Μαρούσι (Λητούς 6, πλατεία Αγίας Λαύρας/ τηλ 2106106897). Τιμές εισιτηρίων 10ευρώ και 8 ευρώ (φοιτητικό, άνεργοι, πολύτεκνοι)." 
δελτίο τύπου
(οι υπογραμμίσεις είναι του ΘΕΑΤΡΟΥ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η παράσταση δεν είναι φώτα, δεν είναι σκηνικό,
είναι οι άνθρωποι, εσείς κι εγώ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...