Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Λίντα Άλμα: ένα ντροπαλό αστέρι


Λίντα Άλμα



Η Ελένη Μαλιούφα γεννιέται στην Αθήνα το 1926. Μεγαλώνει με τη μητέρα της και την αδελφή της, την Ιώ, αφού ο πατέρας πεθαίνει πολύ νωρίς.

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Σαν κάποιος θίασος...


Σώτια Τσώτου - Μαρινέλλα - πηγή εικόνας: facebook.com/SotiaTsotou1942

Ακούμε σήμερα με αφορμή το θέατρο το τραγούδι της Σώτιας Τσώτου και του Γιώργου Κριμιζάκη "Σαν κάποιος θίασος", που ερμήνευσε η Μαρινέλλα το 1975 στο δίσκο "Μαρινέλλα - Για πάντα".

Αλεξάνδρα: "H τέχνη είναι κραυγή"




Για την  τραγουδίστρια Αλεξάνδρα (Κυριακάκη), που έφυγε από τη ζωή στις 28 Ιούλη, λίγες πληροφορίες είχαν δει το φως της δημοσιότητας, λίγα και τα χρόνια που έκανε εμφανίσεις. 

"Τι τον ενδιαφέρει τον κόσμο τι έχω κάνει, γιατί σταμάτησα να εμφανίζομαι σε κέντρα, γιατί έχω σταματήσει να ηχογραφώ άλμπουμ."

Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

Πιραντέλο και Ουίλαμς: τετράγωνο και κύκλος



"Ο Τένεσι Ουίλιαμς είναι -μαζί με τον Πιραντέλο- ο πιο αγαπημένος μου. Θα μου πείτε «τι σχέση έχουν μεταξύ τους οι δυο;».

Νιώθω ότι - αντίθετα, ας πούμε, από τον Μπέκετ - πιστεύουν στη δύναμη της σκηνοθεσίας. Δεν «προσλαμβάνουν» τον σκηνοθέτη ως εργολάβο-εκτελεστή μιας σκηνικής δημιουργίας που οι ίδιοι έχουν -ή θα ήθελαν να έχουν- ανεβάσει. Τον παροτρύνουν να ελευθερώσει δυναμικά το έργο τους από τη μορφή του αναγνώσματος στην οποία του το παραδίδουν.

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Πιραντέλο - Ταβιάνι: ένα Χάος ανάμεσά τους




Ρεαλισμός και λυρικότητα, τραγικό και χιούμορ, δοξασίες και παραδόσεις, οργώνουν την άγονη γη, τη σπαρμένη με τα βήματα των φτωχών και των καταραμένων, των τραγικών και των λησμονημένων, που σύρθηκαν ανελέητα στα άγρια κέφια του καιρού και των ανθρώπων.

Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Γιώργος Βελέντζας: Δεν είπα ποτέ όχι! Γι' αυτό και είχα πάντα δουλειά.


Γιώργος Βελέντζας - πηγή


Γεννιέται στις 4 Δεκέμβρη του 1927 στην Αθήνα, στο Γουδί, στον Άγιο Θωμά. Στην κατοχή εγκαταλείπει τα θρανία για να δουλέψει και επιστρέφει σε αυτά μετά τον πόλεμο, παρακολουθώντας όμως τα μαθήματα του νυχτερινού Γυμνασίου.

Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Φάντης μπαστούνι: ένας πυροκροτητής στη συνείδηση!




Με μεγάλη χαρά το ΘΕΑΤΡΟ υποδέχεται την αυτοδιαχειριζόμενη θεατρική ομάδα Φάντης μπαστούνι, που παρουσιάζει σε όλη την Ελλάδα το έργο του Χάουαρντ Ζιν "Ο Μαρξ στο Σόχο".
Εδώ μπορείτε να γνωρίσετε με μια ματιά τα μέλη της, τον ηθοποιό Βασίλη Κυριάκου και το σκηνοθέτη Νίκο Σέργη.

Όπου κανένας δεν πάει να παίξει θέατρο...






Η θεατρική ομάδα "Φάντης Μπαστούνι" δημιουργήθηκε το φθινόπωρο του 2013, όταν ο ηθοποιός Βασίλης Κυριάκου, αποφασισμένος να παίξει για τελευταία φορά, ζήτησε από το σκηνοθέτη Νίκο Σέργη να ανεβάσουν ένα αμιγώς πολιτικό έργο.

Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Κι όμως, αδελφές μου, η γη γυρίζει!


η πρώτη έκδοση - 1901


ο Λένιν συζητά με τις τρεις αδελφές του Τσέχωφ και οι εργολάβοι αποδέχονται το Γαλιλαίο
-
το ΘΕΑΤΡΟ κάνει μιαν αυθαίρετη πολιτική αποτίμηση των ημερών.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...