Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Μάνος Χατζιδάκις - Ερμηνεία και σχόλια για τον κόσμο

 

Το καλοκαίρι του 1967, κατά την παραμονή του στην Αμερική, ο Μάνος Χατζιδάκις αρχίζει να γράφει ένα βιβλίο, "Ερμηνεία και σχόλια για τον κόσμο που υπάρχει, όπως υπάρχει και που φεύγει όπως φεύγει", στο οποίο σχολιάζει, με χιούμορ και πολλές φορές έμμετρα, ειδήσεις των εφημερίδων, ελληνικών και ξένων.
 
 
 
 
"Ανεκαλύφθη πόλις βυθισθείσα"
"Τί προσπάθεια, τί μόχθος
για να ανακαλυφθούν οι βυθισμένες πολιτείες
για να 'χουμε λίαν συντόμως την ηδονήν
να τις ξαναβυθίσουμε!
 
Αυτές κι όλες τις άλλες
που δεν έπρόλαβαν ως την στιγμήν να βυθιστούνε!"
 

 
Η είδηση:
"Ανεκαλύφθη πόλις βυθισθείσα προ 3.500 ετών εις Μεσόγειων
Νέα Υόρκη, 25
Ερείπια πόλεως βυθισθείσης προ 3.500 ετών στην Μεσόγειον θα εξερευνήσουν οι ειδικοί, χρησιμοποιούντες κατά πάσαν πιθανότητα το αμερικανικόν βαθυσκάφος "Αλβιν", το οποίον επέτυχε το παρελθόν έτος να ανεύρη την αμερικανικήν υδρογονοβόμβαν, η οποία είχε χαθεί, εις τον βυθόν της θαλάσσης, εις τα ανοιχτά των αντών της Ισπανίας. Η ανακάλυψις της πόλεως αυτής υπό των αμερικανικών ερευνητών Τζέημς Μέγιορ και Έμιλυ Βεσμέλ, πιστεύεται ότι είναι το σημαντικότερον αρχαιολογικόν επίτευγμα της τελευταίας πεντηκονταετίας."
 
"Θάνατος επιφανούς φυλάρχου"
"Ο βραβευμένος φύλαρχος Αλβέρτος Τζον Λουθούλι απ' το Ντερμπάν της Αφρικής βρήκε τον θάνατο από περαστική αμαξοστοιχία, εις την γεροντική του ηλικία των εβδομήντα οχτω χρονών. Τον ελυπήθη η ιστορία και τον επήρε ο ουρανός εις την στιγμή που αδυνατούσε να αντιδράσει ως φύλαρχος αφρικανός"
 
Η είδηση:
"Θάνατος επιφανούς φυλάρχου, Ντέρμπαν 21 Ιουλίου
Ο φύλαρχος Άλμπερτ Τζον Λουθούλι, εις τον οποίον το 1960 είχες απονεμηθεί το βραβείον Νόμπελ δια την ειρήνην, απεβίωε σήμερον, ολίγον μετά τον θανάσιμον τραυματισμόν του υπό αμαξοστοιχείας, καθ' όν χρόνον διέβαινε σιδηροδρομικήν γέφυραν, η διέλευσις εκ της οποίας απαγορεύεται συνήθως δια τους πεζούς. Ο 78ετής φύλαρχος έχανε βαθμίαια την όράσην του, κατά τους τελευταίους μήνας.
Φωτό 4"
 
 
διαβάστε:
 

 
 

2 σχόλια:

  1. Τυχαια ανακαλυψα το ιστολογιο σας και διαπιστωσα πως περιεχει πολλα ενδιαφεροντα θεματα για το ΘΕΑΤΡΟ με την ευρεια εννοια του ορου.Ειναι μια πολλη αξιολογη δουλεια που ενημερωνει και διασκεδαζει τους επισκεπτες του.Σας ευχομαι καλη δυναμη για να συνεχισετε να προσφερετε και σε μας οσα εσεις τοσο πολυ αγαπατε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η παράσταση δεν είναι φώτα, δεν είναι σκηνικό,
είναι οι άνθρωποι, εσείς κι εγώ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...